Asemalta Punaisenportin ahteeseen Päivitetty 14.1.2003

Koivula / Albertinkatu 2, Asematie 17

Seuraavassa  Hedén  ja Kumpp. Nummelan harmoonitehtaan hinnaston teksti ja kuva kannesta marraskuulta 1923 :

Urkuharmoonien hinnasto

Saadessamme tämän ensimmäisen hinnastomme välityksellä tarjota tuotteitamme yksityisille harmoonien tarvitsijoille, yhdistyksille ja kouluille, teemme sen toivossa, että liikkeemme heti alusta alkaen saisi nauttia yhtä suurta myötätuntoa kuin E.J. Hedénin harmoonitehdas yli kolmikymmenvuotistoimintakautenaan.

Kun harmooniemme koneistot ja muut ulkomailta hankittavat raaka-aineet tilaamme

parhaimmista amerikkalaisista tehtaista ja kun huolehdimme, että työ kaikissa asteissaan tulee tarkkaa ja viimeisteltyä, voimme vakuuttaa, että tuotteemme edustavat alansa parhainta luokkaa. Tässä yhteydessä pyydämme viitata hinnastomme lopussa oleviin lausunnoihin, joiden pätevyydestä on takeena niiden antajain tunnetut nimet.

Yksityisille urkuharmoonien ostajille pyydämme kohteliaimmin huomauttaa, että valmistamme harmooneja myös tilaajan toivomukset huomioonottaen m.m. ulkoasuun ja väritykseen nähden. Tällaisissa tapauksissa lähetämme auliisti erikoistarjouksia ja sommittelemme kalustoihin sopivia ulkoasuja.

Kaikkien harmoonien kestävyydestä annamme kahdenkymmenen vuoden takauksen. Tähän puoleen olisi erikoisesti koulujen harmoonien hankkijain syytä kiinnittää huomiotaan, sillä monista ulkomaalaisista, etupäässä Saksasta tuoduista, harmooneista ovat ostajat joutuneet maksamaan huomattavia jälkilaskuja jo ensi vuosina välttämättömiksi käyneiden korjausten vuoksi, puhumattakaan siitä, mikä merkitys kansantaloudellisesti on sillä, että metsiemme koivu omassa maassa valmiiksi tuotteeksi jalostetaan.

Joka tapauksessa toivomme Teidän tutustuvan harmooneihimme ennenkuin päätätte soittokonekauppanne. Luulemme silloin käyvän niin, ettei sen asian vuoksi kenenkään tarvitse lähteä "merta edemmä kalaan".

Nummelassa, marraskuulla 1923.

Kunnioittaen

Hedén ja Kumpp.