Entinen Lohjantie

Päivitetty 25.8.2003


Lauri Luoto

Lauri Luodon elämään kuuluivat autojen ohella aina jollakin tavoin eläimet. Albertinkadun Oksalassa asuessaan hänellä oli ajokoirakennel ja yksi Suomen parhaista ajokoirauroksista. Hän oli aktiivisesti mukana näyttelytoiminnassa ja harrasti myös metsästystä.

Kuvassa Luodon perheen hoitolapsi Esa Alasmaa ja  Irma-tyttären valkoinen setteri Tinu pentuineen. Taustalla koirien aitaus ja piharakennus. 

Lohjantien varrella asuessaan hänellä oli myös hevosia. Raviurheilu kiinnosti tietysti Lauri Luotoa ja hän ohjasti useissa kilpailuissa Irma-tyttären nimissä ollutta, tuon ajan parasta ravuritammaa, Kutia.

Lauri Luoto, varsa Sau ja tamma Kuti. Kuva on otettu vuosina 1943-46, jolloin Kuti oli Irma Luodon omistuksessa. 

Moottoriurheiluun Lauri Luoto myös osallistui menestyksellä saaden ympäri Suomea pidetyissä jäärata-ajoissa valtavasti pokaaleja.

Kun paikkakunnalle perustettiin 1950-luvun alussa uusi jalkapalloseura Pallo-Hiisi, missä SVUL:n ja TUL:n urheilijat ensi kertaa pelasivat samassa joukkueessa, oli Lauri Luoto innokkaana vetäjänä mukana. Varsinkin kilpailumatkoilla tarvittiin myös hänen kuljetusapuaan. Hän järjesti "pojille" treenien ja pelien jälkeen myös mielellään saunailtoja ja "limua".

Musikaalinen Lauri Luoto oli myös. Hän soitti viulua. Erilaisissa juhlissa, kuten autoilijoiden pikkujouluissa hän musisoi yhdessä Antti Laakson ja Olle Kallion kanssa.