Entinen Lohjantie

Päivitetty 5.4.2017MAIJALA

Lohjantie 47

 


Tietoa talosta

Lohjantielle, nykyisen no. 47 kohdalle, rinteeseen valmistui vuonna 1955 Siporex harkoista muurattu ja pinnaltaan rapattu omakotitalo. Asuinkerroksessa sijaitsi ensimmäisenä katettu kylmätilainen kuisti, sitten eteinen, keittiö ja olohuone, jossa takka. Yläkerrassa kaksi makuuhuonetta, jotka olivat ajan henkeen sivuiltaan vajaakorkuisia huoneita. Talon kellarikerroksessa sijaitsi autotalli, pannuhuone, sauna ja varastotilaa.

Tontti oli suuruudeltaan 2500 m2, ostettu Siiri ja John Hänniseltä ja sijaitsi rinteessä. Kauppakirja allekirjoitettiin 26.7.1954 ja paikka sai nimen tulevan emäntänsä mukaan eli Maijala.

Talo rakennettiin silloisen ajan tapaan paljolti talkoilla. Käytettiin toki ammattiväkeäkin: peltityöt teki Viljo Kuulan Peltisepänliike; sähkötyöt Vihdin Sähköyhtiö; takan muurauksen ja talon rappauksen Kalle Aaltonen sekä kirvesmiehenä toimi Toivo Laine.

Talonrakentajia ruokatauolla

Talonrakentajia ruokatauolla

Talo harjun rinteessä

Talo harjun rinteessä.

Pihapiiri

Talon emäntä, Maija Tajanen, hoiti vapaa-aikanaan innokkaasti puutarhaa. Siitä hänet myös palkittiin Nummelan Killan ensimmäisellä pihakilpailun palkinnolla 13.9.1967

Tajasen pihan vihreyttä

Tajasen pihan vihreyttä

Tajasen pihan vihreyttä

Tajasen pihan vihreyttä

Killan palkitsemistilaisuuden kuva

Killan palkitsemistilaisuuden kuva

Talon asukkaat

Talon asukkaat olivat Anna Maria (Maija) Tajanen os. Lindholm  (1926 -2003), joka sekä kotona, työssä että kylällä tunnettiin yleisesti puhuttelunimellä Maija sekä Paavo Jalmari Tajanen (1925 -2003). Talon poika oli Erkki-Juhani Tajanen (1946- ). Sekä Maija että Paavo työskentelivät pitkään Osuusliike Auran palveluksessa. Maija teki päivätyönsä Osuusliike Auran siirtomaaosastolla ja sittemmin Aura Sokoksessa eläkkeelle jäämiseensä saakka. Paavo työskenteli Osuusliike Auran rautaosastolla ja myymäläautossa sekä myöhemmin Martelassa, josta hän jäi eläkkeelle.

Paavo Tajanen oli innokas vapaapalokuntalainen Nummelan VPK:ssa. Paavo oli myös pidetty ja usein pyydetty huutokauppameklari. Hän toimi myös viimeisinä aikoinaan Vihdin Sydänyhdistys ry:ssä. Maija Tajanen oli mukana perustamassa Nummelan VPK:n naisosastoa sen perustamiskokouksessa 21.4.1959. Erkki Juhanin harrastuksiin kuului mm. kitaran soitto.

Nykyisen Lohjantie 47 näkymä

Nykyisen Lohjantie 47 näkymä.

Tekstin koonnut Erkki Tajasen tiedoista Eeva-Liisa Tapio. Kuvat omistaa Erkki Tajanen.