Nummelan kylähistoria      Huhdanmäki

Tehty 26.5.2008Malmstedtien tyttärien
Maritan ja Pirkon
lapsuudenmuistoja Huhdanmäestä

 

Me nuoremmat, Lahden Raija, Lehtosen Ritva sekä Kukon tytöt leikittiin paljon yhdessä. Myös Velinin Markku, Saleniuksen Jouko ja Pircklenin Lasse olivat mukana. Joskus päästiin isompien leikkeihin mukaan. Saleniuksen Airi piirsi meille paperinukkeja.
Kun Friskin Karin muutti Huhdanmäkeen, hänellä oli pieniä kahvi- ja ruuanlaittoastioita – ihan kuin oikeita - jollaisia emme ennen olleet nähneet. Heillä saatiin käydä leikkimässä.
Myllylammella käytiin uimassa Karinin ja Hannelen kanssa linja-autolla. Yli-Rostin rannassa sai myös käydä uimassa, mutta joka kesä piti kysyä ”lupa” heiltä uudestaan.

Maritta ja Pirkko kotitalon nurkalla.

Talvella laskettiin suksilla ja joskus vesikelkalla meidän mäestä sekä tehtiin potkukelkoista juna ja laskettiin maantietä pitkin alas mäkeä.
Kuulan pojilla oli korkeat puujalat, joille he nousivat portinpylväiltä kävelemään. Meillä muilla oli vain tavalliset puujalat, joilla piti käydä kävelemässä Keskipisteellä asti.

Meillä oli aina kissoja. Friskin Karilla oli ainakin meidän kissa.

Jalavan Martta-täti kantoi aamupostia ja reitti päättyi meille ja usein Martta-täti tuli aamukahville Fanni-mummin luokse.

Isä ja äiti olivat innokkaita Bingossa kävijöitä. Ekströmin Martin kanssa kävivät pitkienkin matkojen päässä. Myöhemmin pelattiin Kaarikodissa säännöllisesti Bingoa ja korttipelejä.
Kaarikodissa asuivat pitkään naapureina Jalavan Martta, eli Mirjan täti, hänen veljensä Martti Ekström sekä Martta-siskon mies Vilho Laukkanen. Heillä oli tapana juoda päiväkahvia yhdessä.