Entinen Lohjantie , Hietala

Tehty 30.10.2007Arnold Jakobsson

 

Perheenjäseniä Hietalan portailla. Keskellä istuu Arnold Jakobsson, hänen vieressään sisar Kirsti Raiski, takana keskellä seisoo Kerttu Jaskari ja hänen vieressään Arnoldin vaimo Riitta Jakobsson.

Arnold Jakobsson meni kansakouluvuosien jälkeen vuonna 1951 töihin Lauri Långströmin autokorjaamoon. Vuodesta 1955 lähtien hän kuitenkin kiersi Raimo Selinin kanssa maata esittämässä elokuvia. Tämän työn päätyttyä vuonna 1959 hän palasi vielä Långströmin Laurin pajalle.

Vuonna 1959 Arnold näki lehdessä ilmoituksen Volkswagenin järjestämästä erityiskurssista ja pyrki sille. Tuo uusi automerkki teki tuloaan myös Nummelaan. Mm. metsäteknikko Merisellä oli kylän ensimmäisiä ”kuplavolkkareja”. Työterveyslaitoksella järjestettiin pyrkimiskoe ja yli 2000 hakijan joukosta Arnold hyväksyttiin oppiin. Heti kurssin jälkeen hän pääsikin suoraan Volkswagenin Haagan korjaamolle töihin. Vuonna 1960 Lauri Långströmin autokorjaamon aikainen työtoveri Jukka Laine hommasi Arnoldin töihin Veholle. Tuolloin hän ei asunut enää kotona Nummelassa, vaan kavereiden kanssa mm. Pitäjänmäellä. Vuodesta 1961 lähtien hän toimi valtion maatalouskemianlaitoksen preparaattorina. Vuodesta 1982 hän on ollut yksityisyrittäjä korjaten elintarviketeollisuuden koneita ja laitteita. Arnold Jakobsson asuu nyt Kirkkonummen Jorvaksessa.