Asemantie  Rautatieasema

Päivitetty 23.9.2013


PISTEEN LIIKETALO

Asemantie 1


SYP rakennutti Asemantien varrelle Funkis-Auran tuntumaan uuden liiketalon 1980-luvun loppupuolella. Tontti kuului osuusliike Auran  aikaisemmin omistamaan tonttiin. Rakennus kuuluu nyt  Huoltokolmio Oy:n omistukseen.Pisteen liiketalo Asemantien varrella  Funkis-Auran jatkeena. Kuvannut Kirsti Kuusela elokuussa 2002.


Talon aseman puoleisessa päätyhuoneistossa ovat olleet Kangaspaikka, sen jälkeen kodinkoneliike,  sitten Vikmanin Vihdin Moottori sekä  Nummelan Lukkopalvelu.

Naaranpajun alueen Taasolassa vuosikymmeniä toiminut Vihdin Moottori sai uudet tilat Pisteen liiketalosta Asemantien varrelta vuonna 2000. Toivo  Vikmanin lapset Anu Myyrä ja Jari Vikman pyörittivät liikettä. Anu Myyrä hoiti liikettä 30 vuotta. Pisteen liiketalossa Vihdin Moottorilla oli käytössään 140 neliötä myymälätilaa sekä lisäksi varastoa ja huoltotilaa. Tiloja oli myös Jari Vikmanin omalle yritykselle urheiluvälineisiin ja mainostekstiileihin erikoistuneelle JAVI Sportille. Anu Myyrän puoliso Jorma Myyrä hoiti vuosia Vihdin Moottorin huolto-ja korjaustyöt ja kunnosti vaihdossa tulleita vanhoja polkupyöriä edelleenmyyntiin.

Vihdin Moottorin toiminta päättyi vuosien 2007-2008 vaihteessa.

Nyt tässä päätyhuoneistossa toimii OVENIA-isännöinti, jolla on myös pieni tila kellarikerroksessa.

Asemantien  puoleisella pitkällä sivulla on talvella 2013 tietokonealan yritys  LMV-Tronics Oy sekä vaatetusalan korjausompelimo Iroma Oy. 1980-luvulla kadun puolella oli mm. Elsa Teittisen tilitoimisto Taitotilit.

Funkis-Auraan päin olevan sisäpihan ja Asemantien  kulmahuoneistossa  toimi pitkään Instrumentarium. Nyt siinä on vaatetusliike  Ritu (Rituwear),  joka myy mm. intialaistyyppisiä vaatteita.

Keskellä päätyä on ollut kampaamo, ainakin Hiiden Hius, jota ensin piti Vaula Ryynänen  ja myöhemmin mm. Sari Laitala. Tämä tila on nyt Keskustan Erikoishammasteknikot nimisen yrityksen käytössä.

Toisessa kulmahuoneistossa on joskus ollut vaatealan liike Golden Fish, sitten Moonin kukka. Kukkakauppa Ihana muutti jossain vaiheessa Nordean talosta  tähän liiketilaan.  Nyt tässä tilassa on hierojien yritys Haukkari (omistajat Kirsi Pelli ja Tapio Järvensivu). Tässä osassa taloa on joskus ollut  myös tatuointiliike  Hells Tattoo.

K-kaupan pysäköintialueelle päin olevan sisäpihan puoleisella sivulla  sisäaulan vasemmalla puolella oli kauan Laakson leipomo ja konditoriakahvila. Sitä vastapäätä sisäkäytävän toisella puolella oli pizzeria Oliivi. Sen tilat ovat  nykyään sisäkäytävän molemmilla puolilla. Leipäkaupan jälkeen tilassa toimi jonkin aikaa kosmetologiyritys Hatikva.Liiketalon pysäköintialueen puoleinen sivu. Kuvannut Ritva Miettinen huhtikuussa 2013.


Sisäkäytävän varrella on autokoulun (Nummelan Ajotaito) toimitila. Katutasossa on edellä mainittujen lisäksi vielä Parturi-Kampaamo Laura, Uudenmaan Tehopesu Oy:n toimistotila, Kiinteistönvälitys KK Notariaatti, Kauneushoitola Style ja Parturi-Kampaamo Kristall’ hius.

Yläkerrassa on ollut mm. Kauneus- ja terveyshoitola Olohuone sekä  toimistotiloja.

Talvella 2013 yläkerran tilat ovat kiinteisön taloteknisiä tiloja lukuunottamatta Hammaslääkäriasema ORAL:n käytössä.

Kellarikerroksessa on Monimarkkinat-yrityksen lisäksi autohallitiloja kiinteistön vuokralaisten käyttöön.


Kaksi kuvaa Pisteen liiketalon päädystä syyskuussa 2013. Kuvannut Ritva Miettinen.

Tietoja antaneet Raili Saloviin ja monet muut nummelalaiset. Koonneet Ritva Miettinen ja Sirkka Järvensivu.