Nummelan kylähistoria      Ilmarisentie

Tehty 4.4.2014JUSSILA

Ilmarisentie 27


Jussila 1980-luvulla.

Irma Hiidenvesi ja puolisonsa Kari Hettula rakensivat Käpylä I:stä sen eteläpuolelle lohkotulle, Jussilaksi nimetylle tontille, punatiilisen omakotitalonsa v. 1973. Osoite on Ilmarisentie 27.

Ennen omaan taloonsa muuttoa nuori perhe asui Laihon talon (Tuiskula) yläkerrassa Hannankadulla ja Käpylä I:n yläkerrassa.

Hettulan perheeseen kuuluu äiti Irman ja isä Karin  (*1943 Kittilä) lisäksi tytär Minna (*1969) ja poika Mikko (*1975). Omakotitalossa asuvat edelleen Irma, Kari ja Minna. Mikko asuu perheineen rivitalossa Venlantiellä.

Irma Hettula on työskennellyt vuosien varrella myyjänä ensin Osuusliike Aurassa, sitten Nummelan Lastenpukimossa, Nummelan Asustepisteessä ja Vaatetusliike Eeva Kaarinassa. Perheen tilanteen mukaan hän oli myös kotiäiti. Helmi-äiti. jota lapsenlapset kutsuivat mammaksi, oli aina tarvittaessa kotiapuna.

Kari Hettula teki lähes 40 vuoden mittaisen työuran työnjohtajana Martela Oy:ssä.
Hänen harrastuksenaan on ollut murtomaahiihto. Sitä harrastavat myös Mikko ja Minna ja edelleen Mikon pojatkin.


Ruusut kukkivat Jussilan sisäpihan puolella. Kuva on 2000-luvun alusta.


Jussilan etupiha kevätkukkien aikaan. Kuva on 2000-luvun alusta.


Jussilan etupihan perennat syyskesällä. Kuva on 2000-luvun alusta.Syksyn väriloistoa Jussilan etupihalla. Kuvannut Reijo Jalava syksyllä 2013.


Ajotie Jussilan pihaan. Kuvannut Reijo Jalava syksyllä 2013.


Irma ja Kari Hettulan antamista tiedoista koonnut Sirkka Järvensivu. Valokuvat ovat, ellei toisin mainita, Hiidenveden ja Hettulan kotialbumeista.