Nummelan kylähistoria      Huhdanmäki

Tehty 29.10.2012KOTIRINNE

Viertäjäntie 8


 
Amanda ja Kalle Lehtosen aikoinaan omistamasta Huhtapelto- nimisestä tilasta (RN:o 1:47) on lohkottu monta Viertäjäntien varren tonttia. Perinnönjaossa heidän nuorin poikansa aseteknikko Lauri Lehtonen lunasti sisarustensa osuudet. Martti Lehtosen pojalle Rainer Lehtoselle jäi kuitenkin n. 5000 neliömetrin alue Saleniuksen ja Velinin tonttien välistä. Tällä tontilla säilyi alkuperäisen suuren tilan nimi Huhtapelto


Elokuussa 1937 Amanda ja Kalle Lehtosen perilliset myivät työmies Anton Metsolle Huhtapelto- nimisestä tilasta noin 3000 neliömetrin suuruisen maa-alueen. Tämä tontti on Viertäjäntien varrella oleva Kotimäki.


Antonin vaimon Mimmi Metson serkku, Lohjalla asunut Ida Lindqvist osti samaan aikaan tältä Lehtosen perikunnalta viereisen tontin, joka nykyään on nimeltään Kotirinne. Tälle tontille kaivettiin talon pohja, mutta taloa ei tuolloin rakennettu. Rakentamista varten oli kuitenkin lautatapuli valmiina. Tontilla oli hyvä kaivo, mistä riitti aina vettä. Ida Lindqvist kyllä viljeli tontilla perunaa.


Kotirinteen tontilla kasvoi tuolloin kirsikka-, luumu- ja kriikunapuita. Jalokirsikoita samoin kuin kriikunoita kasvoi aikaisemmin lähes kaikilla Huhdanmäen pihoilla. 
Lasse ja Anneli Noro ostivat Karl ja Ida Lindqvistin kuolinpesän osakkailta tämän rakentamattoman tontin elokuussa 1965. Tuolloin ei tontilla ollut enää edellä mainittua lautakasaa, mutta taloa varten tehty kuoppa kylläkin. Hedelmäpuiden lisäksi tontilla oli myös vanha mansikkamaa. Kaivoa Norot pystyivät käyttämään siihen asti kunnes kiinteistö liitettiin kunnalliseen vesijohtoon ja käyttävät sitä vielä nykyäänkin uima-allasta täytettäessä tai kukkien kasteluvetenä. Noron perheen punatiilinen omakotitalo valmistui vuonna 1967. Saunatilat ovat päärakennuksen yhteydessä.

Lasse Noro (*1937) työskenteli peltiseppänä ja ilmastointiasentajana  Viljo Kuulan peltisepänliikkeessä vuodesta 1953 lähtien  40 vuoden ajan  aina eläkkeelle siirtymiseensä asti. Anneli Noro (*1942) toimi vuodesta 1963 lähtien 39 vuotta Vihdin kunnan palveluksessa erilaisissa toimistotehtävissä. Eläkkeelle hän jäi asuntosihteerin toimesta.


Norojen perheessä on yksi poika, Timo (*1965).Noron perheen talo vuonna 1972.


Ajoväylä Viertäjäntieltä Kotirinteen talolle vuonna 1972.1970-luvulla Lasse Noro kaivoi käsin lapiolla 10 neliömetrin suuruisen altaan pihalle.
Kotirinteen sisäpihan uima-allas vuonna 1980.
Timo Noro serkkujensa kanssa uimassa vuonna 1977.
Timo Noro lähdössä kouluun 1970-luvulla. Taustalla Lahden perheen omakotitalo Tasanko.


Lasse Noro rakensi itse myös  talousrakennuksen. Se valmistui vuonna 1986.


Talousrakennus ja uima-allas vuonna 1989.
Kotirinteen kauniita kukkaistutuksia vuonna 1990. Taustalla talousrakennus, missä on  autotallin lisäksi erilaista säilytystilaa sekä askarteluhuone. Puuliiteri on rakennettu talousrakennuksen kylkeen.Anneli Noro anoppinsa Martta Laitisen kanssa sisäpihalla vuonna 1984.
Kotirinteen pihaa vuonna 1990.Talvinen näkymä Kotirinteen pihapiiristä vuonna 1991.


Samaan pihapiiriin uima-altaan toiselle puolelle valmistui vuonna 1999 Timo Noron ja Sari Hakokorven omakotitalo. Heidän perheessään on kaksi tytärtä: Oona (*1997) ja Kiia (*2003).  Timo Noro toimii yrittäjänä  ja Sari Hakokorpi (*1969) on pankkitoimihenkilö.
Timo Noron ja Sari Hakokorven taloa rakennetaan Timon vanhempien Kotirinteen tilalle vuonna 1998.Uusi talo uima-altaan takana vuonna 2000.

 
Nuoren perheen piha ja talo vuonna 2007.

Timo Noron ja Sari Hakokorven piha sai vuonna 2007 Nummelan Killan perinteisessä pihakilpailussa Paras piha-palkinnon.


Uima-altaan takana nuoren perheen vuonna 1999 valmistunut omakotitalo.


Vuonna 2001 pystytettiin tytöille leikkimökki.
Lasse-pappa keinumassa Oona-tytön kanssa v. 2001.
Timo Noro ajeluttaa mönkijällä lapsiaan Oonaa ja Kiiaa  lumitöiden päätyttyä talvella 2006.Anneli ja Lasse Noron antamista tiedoista koonnut Ritva Miettinen.
Kuvat Noron perheen kokoelmista.