Vihdintie      Seuratalo

Päivitetty 9.4.2014Seuratalossa pidettyjä häitä

 

Monet häät juhlittiin tässä talossa. Helvi Lindgrén ja Niilo Helle vihittiin toukokuussa 1930 Vihdin kirkossa, mutta häitä juhlittiin seuratalolla. Häävieraita oli paljon ja tanssimusiikista huolehtivat monet sukulaiset ja ystävät. Soittihan esim. silloisessa Havaj Jazz Band- yhtyeessä sekä morsiamen että sulhasen veli (Aarne Lindgrén (myöh. Laustio) ja Esko Helle). Myös Nummelinin veljekset kuuluivat morsiusparin lähiystäviin.

Helvin morsiuskimpun kielot nuoripari oli edellisenä päivänä kerännyt Kalkkimäen maastosta.

Tammikuussa 1945 Vihdin seurakunnan silloinen kappalainen (myöhemmin kirkkoherra) W. J. P. Hidén vihki Nummelan seuratalossa Aune Vimanin ja Kalle Miilumiehen. Aune Miilumies on heinäkuussa 2004 kertonut häistään seuraavaa:

Tammikuussa 1945 Vihdin seurakunnan silloinen kappalainen (myöhemmin kirkkoherra) W. J. P. Hidén vihki Nummelan seuratalossa Aune Vimanin ja Kalle Miilumiehen. Aune Miilumies on heinäkuussa 2004 kertonut häistään seuraavaa:

Aunen työtoverit Kerttu Harkokivi ja Maija Lindholm (myöhemmin Tajanen) osuusliike Auran siirtomaatavaraosastolta huolehtivat häiden järjestelyistä. Kerttu Harkokiven äiti oli tuolloin seuratalon vahtimestarina. Kerttu jopa huolehti salin siivouksesta ja koristelusta häitä varten. Ilmeisesti osuusliike Aurasta saatiin tarvittavat astiat lainaksi. Vieraita oli vieraskirjan mukaan 168.

Aune- morsiamella oli vaaleansininen, Kerttu Harkokiveltä lainaksi saatu pitkä puku, mutta ei huntua. Sulhasella oli uusi siviilipuku. Morsiuskimpussa oli muutama neilikka.

Häissä tarjottiin kahvia ja pullaa. Mimmi ja Anton Metso olivat saaneet kutsun häihin, mutta eivät iäkkäina voineet saapua paikalle. Mimmi tunnettiin kylällä erinomaisena leipurina ja hän lähetti hääjuhliin suuren kotitekoisen täytekakun. Siitä eivät häävieraat kuitenkaan päässeet nauttimaan, sillä näyttämön takaovesta tulleet kutsumattomat nuoret pojat varastivat kakun. Tätä mielipahaa Aune muistelee vieläkin.

Häissä tanssittiin ja Akke Selin haitarillaan huolehti musiikista.


Aune Viman ja Kaarlo (Kalle) Miilumies vihittiin 21.10.1945.
Kuvan omistaa Arja Salomaa (o.s. Miilumies).


1940-luvun alussa pidettiin seuratalolla Tellervo Lehtosen ja Tuukka Tyllin häät.

Vuonna 1951 juhlittiin siellä Kirsti ja Leo Viinimäen häitä. Myös 1950-luvulla olivat Raili Merivirran ja Matti Erängön häät.

Helena Kotamäki ja Pekka Laustio vihittiin kesällä 1958. Hääjuhla oli Tuusan tiloissa, mutta tanssin ajaksi vieraat siirtyivät Seuratalolle.

Aarne Laustio soittaa häävalssia Helena Kotamäen ja Pekka Laustion häissä elokuussa 1958. Kuvan omistaa Pekka Laustio. Morsiuspari Helena (Leena) ja Pekka Laustio häävalssin pyörteissä. Kuvan omistaa Pekka Laustio.

Häätilaisuuksia pidettiin myös ison remontin jälkeen. Vuonna 1969 juhlittiin seuratalolla Aila Rosenqvistin ja Osmo Heiniön häitä.

Kuvia Aila Rosenqvistin ja Osmo Heiniön häistä vuonna 1969. Hääpari ottaa vastaan onnittelijoita.

Aila ja Osmo Heiniö leikkaavat komeaa hääkakkua.

Aila ja Osmo Heiniö häävalssin pyörteissä. Kuvat Aila Heiniön albumista.